Objednávky od 14.4. - 23.4. budou odbaveny až po 23.4. z důvodu dovolené. Děkujeme za trpělivost!

Jak připravit dokonalou kávu?

V našem sortimentu najdete varianty kávy Cafézia, které jsou vhodné k přípravě těchto kávových nápojů:

 

Mletá káva Cafézia pro filtr a kávová zrna Cafézia jsou dostupné ve třech intenzitách chuti díky různým profilům pražení kávy:

  • Plná zemitá chuť (DARK ROAST).
  • Hladká a vyvážená chuť (MEDIUM ROAST).
  • Lehká a voňavá chuť (LIGHT ROAST).

Dokonalou chuť kávy vám zajistí nejen vysoce kvalitní směs Cafézie, ale také správný postup její přípravy

JAK PŘIPRAVIT SKVĚLÉ ESPRESSO

espresso 1Celý proces začíná pomletím kávových zrn, a to vždy až při přípravě kávy. Díky tomu se zachová její intenzivní aroma. Příprava espressa se vyznačuje rychlým extrakčním režimem při tlaku 9 a více barů, kdy proud horké vody prochází vrstvou jemně mleté a stlačené kávy. Takto získáte 25-30 ml lahodné kávy espresso. Náš tip - nahřejte si šálek předem a kávu si tak vychutnáte ještě více.  

Kromě čerstvého mletí ovlivňují správnou přípravu i další faktory - kvalita kávových zrn, kávovar na espresso i manuální zručnost baristy.

PARAMETRY PRO DOSAŽENÍ OPTIMÁLNÍHO ESPRESSA:
  • Teplota vody: 88° – 90°C
  • Množství mleté kávy na jednu dávku: 7 g
  • Tlak vody: 9 nebo víc barů
  • Síla stlačení kávy v páce: 25 kg
  • Kontaktní čas (voda/káva): 25/30 sec
  • Objem vody v šálku: 25/30 ml
  • Teplota kávy v šálku: 67°C (+/- 3°C)
  • Mletí espressa musí být jemné.

Pamatujte

Když je mletí příliš jemné a doba extrakce je delší než 30 sekund, bude espresso příliš silné. Když je mletí naopak příliš hrubé a čas extrakce je kratší než 20 sekund, espresso bude chuťově slabé.

CAFÉZIA ESPRESSO

Na přípravu vynikající kávy espresso s nezaměnitelnou chutí směsi Cafézia potřebujete:

  • kávu Cafézia Mletá espresso, s intenzivní a plnou chutí díky tmavému pražení (DARK ROAST), nebo
  •  jemnou a vyváženou chutí díky střednímu pražení (MEDIUM ROAST). 

Pokud si chcete vychutnat čerstvou a plnou chuť čerstvě namleté, tmavé nebo středně pražené kávy, vyberte si naši Cafézii zrnkovou.

JAK PŘIPRAVÍTE SKVĚLOU MOKA KÁVU?

Moka 1Tato káva se připravuje v malých moka konvičkách, kterým se v italštině říká caffettiera. Jde o malý manuální kávovar, který se stále těší velké oblibě zejména v domácnostech.

Jaký je správný postup přípravy této kávy?
  • Nádobu naplníme studenou vodou až po úroveň ventilu.
  • Vložíme filtr.
  • Filtr naplníme kávou Cafézia Moka mletá.
  • Ujistíme se, že filtr a těsnění jsou na svém místě.
  • Dvě části moka nádoby pevně uzavřeme.
  • Moka nádobu dáme na sporák a udržujeme nízkou teplotu.
  • Jen co káva přeteče, moka nádobu hned odstavíme. Tímto způsobem se vyluhují ty nejušlechtilejší části kávy.
  • Kávu před nalitím do šálků promícháme lžičkou.
  • Opláchněte moka nádobu horkou vodou a před sešroubováním ji nechte úplně vyschnout.

Pamatujte

Moka mletí je o něco hrubší než pro espresso a jemnější než pro filtrovanou kávu - struktura se podobá hrubé mouce. Plamen snižte na minimum a nenechávejte moku na sporáku příliš dlouho.

CAFÉZIA MOKA

Na přípravu vynikající kávy moka s nezaměnitelnou chutí směsi Cafézia potřebujete: 

  • kávu Cafézia Mletá moka s intenzivní a plnou chutí díky tmavému pražení (DARK ROAST), nebo
  •  jemnou a vyváženou chutí díky střednímu pražení kávy (MEDIUM ROAST). 


Pokud si chcete vychutnat čerstvou a plnou chuť čerstvě namleté, tmavé nebo středně pražené kávy moka, vyberte si naši Cafézii zrnkovou.

JAK PŘIPRAVÍTE SKVĚLOU FILTROVANOU KÁVU V HARIO V60?

V60 1Tato manuální metoda vyžaduje rychlovarnou konvici, odkapávač - dripper (trychtýř, přes který bude procházet horká voda) a savé papírové filtry kuželovitého tvaru.

  • Odměříme množství vody, které budeme potřebovat na výluh, plus trochu víc na navlhčení filtru - a přivedeme ji k varu.
  • Na sklenici nebo karafu dáme dripper (V60 Hario).
  • Vložíme papírový filtr do dripperu a rychle ho navlhčíme horkou vodou, ale ne vařící. To dodá kávě čerstvou a svěží vůni.
  • Do filtru vložíme dávku kávy Cafézia Mletá.
  • Pomalu naplníme kornout do polovice horkou vodou tak, aby se káva navlhčila.
  • Počkáme 10 sekund a necháme uvolnit kávové aroma. Káva se tak úplně namočí a začne se rozvíjet její vůně.
  • Pomalu krouživými pohyby přiléváme zbytek vody tak, aby překryla všechnu kávu.
  • Výluh nalijeme do šálku a ihned si vychutnáme skvělou chuť kávy.

Takto získaná káva bude příjemně hořká a plná aromatických chutí.

 

PARAMETRY PRO DOSAŽENÍ OPTIMÁLNÍHO NÁPOJE:

Teplota vody: 90°-95°C

Množství mleté kávy: 12 g na 200 ml; 60 g na 1000 ml

Doba kontaktu (voda/káva): 3 min

Ideální mletí by mělo být střední hrubosti.

 

Doporučujeme

Na zalití použijte konvici s husím krkem, která ulehčuje kontrolu přítoku horké vody a pomáhá rovnoměrně nasytit kávu. Připravte si jen kávu, kterou chcete momentálně podávat a znovu ji už neohřívejte.

 

CAFÉZIA PŘEKAPÁVANÁ V60 HARIO

Na přípravu vynikající pour over kávy s nezaměnitelnou chutí směsi Cafézia potřebujete:

JAK PŘIPRAVÍTE SKVĚLOU PŘEKÁPÁVANOU KÁVU V KÁVOVARU?

Překapávaná

  • Nádobu naplníme vodou.
  • Kávu Cafézia Mletá nasypeme do kornoutu.
  • Dávku kávy upravíme podle své chuti.
  • Spustíme kávovar na filtrovanou kávu.
  • Nalijeme do hrnku a vychutnáme si dokonalý nápoj.

 

PARAMETRY PRO DOSAŽENÍ OPTIMÁLNÍ FILTROVANÉ KÁVY:

Teplota vody: 92°-95°C

Množství mleté kávy: 12 g na 200 ml; 60 g na 1000 ml

Doba kontaktu (voda/káva): 4 min

Mletí pro filtrovanou kávu musí být střední. Když je příliš hrubé, káva má slabou chuť. Naopak když je příliš jemné, chuť kávy je hořká.

Pamatujte

Aby káva chutnala opravdu dobře, měli byste si ji vypít hned. Správně připravená káva by se už neměla ohřívat, aby neztratila svou charakteristickou chuť. Také nenechávejte kávu ve skleněné konvici umístěné na zdroji tepla, protože to dodá kávě nepříjemnou spálenou chuť.

CAFÉZIA PŘEKÁPAVANÁ 

Na přípravu vynikající filtrované kávy s nezaměnitelnou chutí směsi Cafézia potřebujete:

JAK PŘIPRAVÍTE SKVĚLOU KÁVU VE FRENCH PRESSU?

french press5

  • Skleněnou nádobu French Pressu nahřejeme horkou vodou.
  • Vodu přivedeme k varu a necháme odležet maximálně 2-3 min., pak ji z French Pressu vylijeme.
  • Do nádoby dáme kávu Cafézia Mletá. Dávku kávy upravíme podle své chuti.
  • Zalijeme horkou vodou a lžičkou promícháme tak, aby byla všechna káva ponořená.
  • Nádobu přikryjeme krytem s pístem, aby se udržela teplota nápoje a necháme 4 minuty odpočinout.
  • Jemně a pomalu stlačíme píst směrem dolů, aby ocelový filtr oddělil nápoj od mleté kávy.
  • Nalijeme do hrnku a vychutnáme.
PARAMETRY PRO DOSAŽENÍ OPTIMÁLNÍ FRENCH PRESS KÁVY:

Teplota vody: 92°-94°C

Množství mleté kávy: 10 g na 200 ml

Doba kontaktu (voda/káva): 4 min.

Ideální mletí by mělo být středně velké, konzistentní a rovnoměrné.

Pamatujte si

Když se filtr ucpe nebo pokud je káva zakalená, znamená to, že káva je namletá příliš jemně. Při příliš hrubém mletí bude káva naopak vodnatá. Po 4 minutách vyprázdníme French Press, aby se předešlo nadměrné extrakci a hořké nebo kyselé chuti kávy.

CAFÉZIA FRENCH PRESS

Na přípravu vynikající “francouzské“ kávy s nezaměnitelnou chutí směsi Cafézia potřebujete:

Zažijte jedinečný gurmánský zážitek s kávou Cafézia! Díky správně zvolené směsi mleté nebo zrnkové kávy a dokonalé přípravě získáte z každého šálku kávy maximální chuť a potěšení.

Vyzkoušejte kávu Cafézia a už nikdy nebudete chtít jinou.

Zpět do obchodu