Příběh za Cafézií

Káva Cafézia se zrodila jako způsob, jak dopřát lidem nápoj, který sice milují, ale jeho nežádoucí účinky je nutí si toto potěšení odříkat.

Příběh

Tuto unikátní směs vyvinul Dr. Tomáš Dobránsky, neurovědec, neuroimunolog a proteinový biochemik. Jeho vášní, kromě běhu a horolezectví, je právě káva a porozumění specifickým účinkům kofeinu, který obsahuje. Při jednom společném běhu s jeho přítelem Brianem Martellem, který s kávou pracuje víc než 25 let, se zrodila myšlenka na vznik jedinečného kávového nápoje – Cafézie. 

Během rozhovoru usilovně přemýšleli, proč má káva na některé lidi nepříznivé vedlejší účinky a jak by mohla být upravena tak, aby si ji mohl vychutnat opravdu každý. Konečně potěšení z kávy bez nervozity, pálení žáhy, překyselení, bušení srdce, bolesti hlavy nebo nespavosti. No nebylo by to úžasné?

Hlavou jim vrtala i otázka, proč někteří lidé snášejí kávu lépe než jiní a proč se zdá, že tolerance se s věkem spotřebitele mění. Odpověď je jednoduchá - každý jsme prostě jiný. V pozdějším věku může naše tělo reagovat na kofein odlišně, stejně jako na kyselost pražené kávy. Děje se tak v důsledku změn v našich základních metabolických procesech a způsobu, jak náš mozek řídí odpovědi na účinné látky.

 

Samotný kofein má vliv na trávení a metabolické dráhy spojené s mozkem a neurotransmitery. Tomáš Dobránsky se začal touto otázkou zabývat více do hloubky a pustil se do rozsáhlého a náročného výzkumu. Díky svým vědomostem o biochemii začal hledat způsoby, jak upravit kávu pomocí přírodních bylin, které by neměnily přirozenou chuť výsledného nápoje, ale zároveň by snížily jeho nepříznivé účinky. Jeho intenzivní výzkum přinesl své ovoce, když se mu podařilo spojit kvalitní zrna kávy Arabika se směsí tří vysoce kvalitních bio bylin - svízele, yerby maté a yzopu

Příběh1

Na konci tohoto vývoje stojí naše káva Cafézia. Její jedinečné účinky a skvělou chuť si tak nyní můžete vychutnat i vy!

Zpět do obchodu