Objednávky od 14.4. - 23.4. budou odbaveny až po 23.4. z důvodu dovolené. Děkujeme za trpělivost!

BUDOUCNOST PATŘÍ KÁVĚ CAFÉZIA

Už starověcí léčitelé si uvědomovali, že o zdraví musí člověk pečovat a průběžně ho udržovat. Proto k léčbě různých zranění a onemocnění využívali to, co příroda nabízí - byliny a kořeny. Naše unikátní směs Cafézia obsahuje stejné byliny, které se po tisíce let úspěšně využívaly v ajurvédské medicíně. Vlastnosti těchto organicky pěstovaných bylin spolu s antioxidačními účinky kávy Arabika zvyšují požitek z tohoto nápoje, a zároveň poskytují silnou podporu imunitnímu systému.

Cafézia je složena ze směsi vysoce kvalitních zrn Arabiky, které jsou čerstvě pražené vždy v malém množství, aby si káva zachovala svěžest a plnou chuť. Takto upravenou kávu doplňuje malé množství bio bylin - svízele, yerby maté a yzopu. Tyto tři byliny změní váš pohled na kávu. Navždy.

 

JISTOTA NEJVYŠŠÍ KVALITY I SKVĚLÉ CHUTI

Cafézia je pečlivě připravenou směsí prémiových 100% zrn Arabiky a malého množství bylin, které byly pečlivě vybrány pro své jedinečné účinky na zdraví člověka.

Organická kávová zrna, která jsou pěstována ve vhodné nadmořské výšce v Jižní a Střední Americe, jsou důkladně vybírána naším ochutnávačem-cupperem (v kávovém světě jde o ekvivalent sommeliéra). Zvláštní pozornost není věnována jen struktuře, aroma a celkové chuti, ale také chuťovému profilu zvolených zrn.  Díky tomu můžeme zajistit konzistentní charakter kávy, a to sezónu za sezónou, rok za rokem. A to není jednoduchý  úkol.

Je běžné, že kávy z různých regionů světa jsou při každoročním sběru chuťově rozdílné. To samozřejmě ztěžuje cupperům práci, kterou je hledat nejvyšší úroveň kvality, která se s časem nemění. A toto je přesně to, na čem si káva Cafézia zakládá.  

 

V ČEM SE CAFÉZIA ODLIŠUJE

Může se zdát, že Cafézia spadá do kategorie bezkofeinové kávy, ale není tomu tak. Tato směs si zachovává všechny stimulační a chuťové kvality běžné kávy. To, co dělá Cafézii unikátní, je přidání směsi bylin, které mají pozitivní vliv nejen na chuť, ale i na lidský organismus. Tato jedinečná kombinace přináší všem milovníkům kávy něco nového a nevšedního.

Při pití Cafézie se nemusíte bát žádných problémů a vedlejších účinků, na které jste byli s běžnou kávou dosud zvyklí. Nyní si můžete vychutnat šálek i pozdě odpoledne nebo večer bez obav o kvalitu vašeho spánku.

 

CAFÉZIA A KOFEIN

Nejvíce kofeinu obsahuje směs Cafézie Light Roast, oproti Medium Roast a Dark Roast, které jsou pražené vyšší teplotou a kofeinu obsahují méně. Při vyšších teplotách (nad 178°C) se totiž kofein vypařuje. Tuto skutečnost podporuje mnoho studií zveřejněných v mezinárodních časopisech a stejně tak byl potvrzen i u nás v Cafézii.

Ačkoliv úroveň pražení ovlivňuje koncentraci kofeinu v kávě, nezjistilo se, že by tento rozdíl hrál nějakou roli v tom, zda a jak intenzivní vedlejší účinky káva u konkrétní osoby má. Naše káva Cafézia je obohacena o 2 % bio bylin (svízele, yerby maté a yzopu), které zaručují snazší trávení i uvolňování kofeinu do krevního oběhu. Tím se snižují vlivy dopaminové neurotransmise, kterou kofein vybudí, ale stále současně stimulují mysl i motorické funkce jako při pití běžné kávy. Spolu s nižší aciditou pražené Cafézie se tento produkt řadí k jedinečným kávovým směsím na trhu.

 

VÍTEJTE V BUDOUCNOSTI KÁVY … KÁVY CAFÉZIA.

Zpět do obchodu