Objednávky od 14.4. - 23.4. budou odbaveny až po 23.4. z důvodu dovolené. Děkujeme za trpělivost!

CAFÉZIA MÍSTO BEZKOFEINOVÉ KÁVY

Kávu obvykle pijeme, protože nás spolehlivě “nakopne”. Bez ranního šálku kávy si tak mnoho z nás neumí ani představit příjemný začátek dne. Co ale dělat, když vám kofein vadí a nemůžete ho pít ze zdravotních důvodů? Nebo když máte chuť na kávu pozdě večer, ale nechcete riskovat, že neusnete? Po dlouhou dobu byla jediným řešením bezkofeinová káva. Nyní se už nemusíte omezovat! Vyberte si kvalitní organickou kávu Cafézia, která jako jediná na trhu obsahuje kromě vysoce kvalitních kávových zrn také speciální směs bio bylin. Díky tomu si můžete dopřát pravou chuť kávy bez vedlejších nežádoucích účinků kofeinu.

 

KOFEIN - POMÁHÁ I ŠKODÍ

Kofein je psychoaktivní látka, která v přiměřeném množství lidskému organismu prospívá. Způsobuje uvolňování kortizolu a adrenalinu do krve, na což tělo reaguje zrychlením metabolismu. Podporuje dobrou náladu, zvyšuje pozornost a zlepšuje myšlení, soustředěnost a paměť. Proto se káva tak často využívá jako podpůrný prostředek při učení.  

Kofein má podle nejnovějších výzkumů také schopnost zamezit vzniku některých nemocí a dokáže odstranit bolesti hlavy. Na druhou stranu při dlouhodobém užívání může způsobovat nervozitu, nevolnost, neklid a zhoršení jemné motoriky. Zvyšuje také krevní tlak a zrychluje srdeční frekvenci, což činí potíže lidem s kardiovaskulárními nemocemi. Některým lidem také kofein ve spojení s kyselostí kávy způsobuje pálení žáhy a žaludeční nevolnost

 

KÁVA A ZDRAVÍ

Vědci již dokázali, že káva je lidskému zdraví prospěšná, protože obsahuje řadu antioxidantů, které chrání buňky před negativními vlivy okolí. Napomáhá chránit lidský organismus před mnoha vážnými onemocněními, jako je rakovina nebo cukrovka 2. typu. Klinické studie dokazují, že pití kávy také snižuje riziko vzniku Alzheimerovy nebo Parkinsonovy choroby a má příznivé účinky na činnost jater.

Pokud tedy patříte k milovníkům kávy, není důvod si ji odpírat. Dnes se již nemusíte obávat obtíží, které vám běžná káva dříve způsobovala. Cafézia vám umožní vychutnat si oblíbený nápoj a čerpat všechny benefity, které vašemu tělu přináší.

 

BEZKOFEINOVÁ KÁVA MÁ SVÁ NEGATIVA

Z různých důvodů lidé vyhledávají variantu kávy bez kofeinu. Proces odstranění kofeinu z kávy však není jednoduchý a u bezkofeinové kávy se musíme smířit s některými negativy. Kofein lze z kávy odstranit několika způsoby, nejčastěji se používají dva – evropský a švýcarský vodní proces.

Při evropském procesu se využívají chemikálie. Zelená kávová zrna se namočí do vody a po jejich otevření se promývají v chemické látce, která absorbuje kofein (nejčastěji v methylenchloridu). Poté se opět promývají ve vodě a následně suší. U takto upravené kávy můžete při pití cítit jemnou chemickou pachuť.

Při švýcarském vodním procesu se káva dlouho louhuje a voda se následně filtruje přes uhlíkové filtry. Tím se však odstraní i éterické oleje a aromata a výsledná káva je po uvaření bez chuti a vůně.

CAFÉZIA - KÁVA BEZ KOMPROMISŮ

Pokud špatně snášíte kofein, máte vysoký tlak, trpíte nespavostí, a zároveň toužíte po kvalitní kávě - rozhodně vyzkoušejte kvalitní bio kávu Cafézii!

Cafézia se inspirovala tradiční ajurvédskou medicínou. K vysoce kvalitním organickým kávovým zrnům Arabica jsme přidali jedinečnou směs bylin - svízele, yzopu a yerby maté, a tím jsme výrazně zlepšili vlastnosti klasické kávy. Nyní jsme schopni zmírnit nebo úplně odstranit negativní vedlejší účinky kofeinu či kyselosti kávy, a přitom si nápoj zachovává všechny příjemné vlastnosti kvalitní kávy. Bylinná směs nijak neovlivňuje tradiční kávovou chuť ani aroma, protože je její podíl pouze 2 % z celkového objemu kávy. Tak nepatrné množství stačí k dosažení pozitivních účinků! 

 

Chcete kvalitní bio kávu bez nepříjemných vedlejších účinků? Ochutnejte Cafézii!

Zpět do obchodu